EL DISSENY ES LA CLAU D’ACCÉS AL CONTINGUT DE LA PUBLICACIÓ

001-056 Dietari Ubach:UbiachPortada Dietari (1)
El nostre entorn és ple d’estímuls visuals. Perquè un lector potencial es converteixi en lector real, ja sigui d’un llibre, una revista, un diari o de publicacions online, el disseny hi te una funció destacada.

 Cada un dels tipus de publicacions presenta enfocaments i solucions creatives ben diferents. És necessari crear una imatge visual que respongui als missatges que transmet el contingut, si no es fa així es corre el risc de confondre als lectors i de malbaratar l’enorme esforç que suposa escriure un llibre, realitzar una revista o un diari.

Un bon disseny editorial és el que presenta coherència gràfica i comunicativa, es atractiu, no es presta a confusions i  treballa aplicant els principis de l’ecodisseny.

Un  exemple és l’encàrrec del diari inèdit del Pare Bonaventura Ubach, aventurer i  fundador del Museu Bíblic de Montserrat i explorador a l’Orient Mitjà.
Es tracta d’un dietari il·lustrat amb fotografies, segells, passaports etc. dels seus viatges i descobertes.

L’ objectiu al que hem donat resposta: convertir l’exquisit Dietari manuscrit, en llibre imprès respectant i transmeten les aventures i l’atmosfera de la qual es va envoltar el Monjo per terres de Síria i Irak.