DONES PIRATES

descarga (1)
Al llarg de la història , han estat forces les dones que han participat i han tingut importància destacada en aquest mon.

Probablement la primera dona pirata, va ser Glauca, nascuda a Creta, filla d’una família de navegants, va ser el terror d’aquelles aigües.
Va instaurar el pagament d’una taxa per a tots el vaixells que volien passar per les seves aigües, condició bàsica per poder navegar amb seguretat.

A la Xina, la senyora Li, va comanar una important flota a la mort del seu espòs, va millorar els sistemes de combat, l’armament i la construcció naval.
Davant l’impossibilitat de vèncer-la, l’Emperador va concedir-l’hi un títol nobiliari i va ser anomenada Almirall general de la flota xinesa.

Alvilda, princesa dels gods, va fugir i va armar un vaixell en que totes les pirates eren dones, s’explica que van ser molt destres amb el ganivet i l’arc, cosa que els va valdre merescuda fama.
Desprès de combat singular, amb Alí, un príncep, probablement otomà, va matrimoniar amb aquest, la flota col•ligada, va ser especialment temuda a la zona del Bosfor

Mery Read, junt a Anne Booney son figures mítiques dels pirates del Carib, al segle XVIII.
Anne va ser feta presonera i penjada, la seva carta de comiat al seu espòs va ser, tot un model de literatura epistolar.
Mery va tenir millor sort, es salvà de la forca al estar prenyada i indultada més tard.
Al segle XIX la senyora Hsi, fou capturada pel famós pirata xinesXing Yih, dona d’habilitat amb les armes, va derrotar-lo en combat, va fer-lo penjar i exposar-lo a l’atac de les aus marines.
Va convertir-se en Almirall de la flota pirata del Mar de la Xina.

La Capitana Grace O’Malley, segle XVIII, d’origen irlandès, va navegar especialment pel Carib, va tenir 4 fills.
Es diu que un d’ells, va separar pel seu interès una peça important d’un botí,
Era furibunda perseguidora d’espanyols i anglesos, atacat el seu vaixell fondejat, per un vaixell espanyol, es diu que va pujar a coberta nua amb un sabre a les dents i dues pistoles muntades i que va fer retrocedir als espanyols atemorits.

Font: Pep Bermejo, pirates, filibusters, bucaners i corsaris