VisualMar /AM57Grup , hem fet un petit estudi d’opinió, per saber que en sabem dels peixos de piscifactoria,de la criança, les instal·lacions, investigacions, del consum, de les seves avantatges i desavantatges, de la sostenibilitat , de les sinergies amb la pesca tradicional , sobre el coneixement de les matèries primeres per la industria farmacèutica etc.
Entre les conclusions de l’estudi , realitzat a persones d’entre 35 a 65 anys, destaquem la preocupació pels aliments dels peixos, (farines, pinsos), els antibiòtics, d’altres productes químics i la manca d’espai per créixer. El tipus d’inspeccions sanitàries que es realitzen i certificacions.
Les persones enquestades creuen -tot i el desconeixement- que l’Aqüicultura produeix un impacte ambiental considerable i es enemiga de la biodiversitat marina, Veuen perill de sobreexplotació per la fabricació de pinso i un greu perjudici a la pesca tradicional.
Accepten i entenen la diferencia de preu entre el peix de captura extractiva i de piscifactoria que consumeixen també, pel seu cost. Consideren més “sa” el peix congelat tot i que els atributs sensorials del peix de piscifactoria el fa més atractiu a l’impuls de compra. Coneixen algunes especies vegetals o animals aplicades a la gastronomia i a la bellesa.
Hi ha una gran desconfiança, deguda a l’opacitat del sector.
l’Aqüicultura podria contribuir a la millora de l’accés de moltes poblacions costaneres a una economia sostenible. Seria possible progressar si es comptes amb forts compromisos ètics de tots els sectors implicats que requereixen mesures especifiques i prudents. i amb un Estat “amic” que no hi posi traves.
Cal fer-ho bé i saber-ho explicar al conjunt de la població.